Fog és köröm (Tooth and Nails, 2007, r.: Mark Young)

 

Mark Young nagy haverja lehet Michael Madsennek, mert egyébként elképzelni sem tudom, hogy mit keresett ebben a filmben, ráadásul még Vinnie Jonest is belerángatták, amit aztán végleg megtéveszthetné a gyanútlan nézőt, ha nem lenne neki itt a Patakvér, ami – jó testőrhöz méltó módon – közé és a film közé ugrik, hogy öntestével fogja fel a támadó jellegű vizuális szennyeződést.


Emberek, barátaim, magyarok! Ha istent ismertek, semmiképpen ne nézzétek meg a Tooth and Nail című filmet, még akkor sem, ha az egész falu biztatja benneteket! Ez a film bizony szar, de ha már voltam olyan hülye és megnéztem, akkor megírom.
A Földön elfogy a benzin, ezért az emberiség jelentős része kipusztul, a maradék pedig vagy rosszul öltözött, középosztálybeli művészértelmiségiként tengeti életét egy kihalt kórházban vagy embert eszik. Mondanom sem kell, hogy Madsen és Jones a kannibálok táborát erősíti...
Posztindusztriális környezet, ahol a látszat szerint csak a női fodrászok maradtak meg, azok közül is a tehetségtelenebbek, valamint néhány bőrdíszműves, aztán a nem kannibálok legyőzik a kannibálokat.


 

Különös, hogy ez egyébként nem túl olcsó filmből kispórolták a forgatókönyvírót, mert általában nagy segítség az alkotásban, de biztos arra gondoltak, hogy ha már rendező sincs, akkor minek az író.
A dolog azért rettenetes, mert közben elkészült Young új filmje (Killing Jar, remake, eredeti itt), amiben ismét Madsen szerepel, felerősítve Rodriguez nagy kedvencével, Danny Trejóval, aki ugyancsak komoly kaliber, és számomra teljesen érthetetlenné teszi a helyzetet. Nincs ezeknek a színészeknek egy rendes ügynökük?!
A Fog és köröm ugyan nézhetetlen, de azért a stáb a végére kicsit összeszedte magát, és a zárójelenet nagyívű mészárlását viszonylag jól oldották meg, a bekattant főhősnő, aki addig úgy nézett ki, mint a Nestlé osztályvezető-helyettese, hirtelen vadállattá változik és mindenkit feltrancsíroz, de azért emiatt ne üljék végig, inkább tekerjenek oda.

 

parakovacs

 

 

bónusz:

 

Címkék: film horror dvd usa michael madsen vinnie jones mark young fog és köröm tooth and nail

A bejegyzés trackback címe:

https://lugosibela.blog.hu/api/trackback/id/tr781665202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bolomba (törölt) 2010.01.12. 19:33:44

na nezz oda, megint egy kedvenc szam. amugy meg tanulva mas hibajabol a kozelebe se megyek ennek a muremekenek.

ja errol jut eszembe, valki par posztal lejebb ajanlotta az Eden Lake-et
www.imdb.com/find?s=all&q=Eden+Lake

felejtsetek el! annyi a lenyege, hogy olyan a gyerek, amilyen a szulo. ja es meg annyi, hogy ha idegenbe mesz, vegyel vissza magadbol es csak ott pattogj, ahol te is jani vagy.
süti beállítások módosítása