A kisfiú válságos állapotban van, még a létfontosságú szerveiben is találtak az akár ötcentis tűkből. Az orvosok tanácstalanok, senki sem tudja, hogy mi történt.

A hat gyermeket nevelő édesanya a helyi újságoknak nem tudta megmondani, hogy mi történt. A kisfiúra rendszerint a nagymama vigyáz, mialatt ő dolgozik. A gyerek az elmúlt héten kezdett rosszullétre panaszkodni.

A Bahia állambeli Ibotirama kórházban a hét végén készült röntgenvizsgálatok szerint még "csupán" tizenhét tű volt látható a gyermek testében.

Egy másik kórházban végzett további vizsgálatok során azonban már ötven tűt - néhány hossza elérte az öt centimétert - mutattak a felvételek, amelyeket a sajtó nyilvánosságra hozott. A kisfiú állapota az orvosok szerint nagyon súlyos, élet és halál között lebeg.

Luiz Cesar Soltoski orvos lehetetlennek mondta, hogy a fiúcska lenyelte volta a tűket: szerinte azokat egyenként szúrták a gyermek testébe. Az orvosok ugyanakkor nem találtak külsérelmi nyomokat.

"Úgy gondoljuk kívülről való behatolás során kerültek a testbe, mivel még a tüdőben is találtunk tűket, sőt a bal lábban és a mellkas különböző részeiben. Nem lehetséges, hogy a gyermek lenyelte azokat" - magyarázta.

Soltoski annak a reményének adott hangot, hogy képesek lesznek eltávolítani a tűk többségét, de mivel néhány a tüdőben van, várni kell addig, amíg a gyermek légzésfunkciói javulnak. Néhány tűt lehetetlen lesz eltávolítani, mivel túl közel vannak létfontosságú szervekhez, vagy azokban vannak - tette hozzá.

 

(update)

 

A brazil rendőrség szerdán letartóztatta azt a férfit, aki a gyanú szerint ötven fémtűt szúrt kétéves mostohafiába. A vasárnap kórházba szállított gyereket továbbra is az intenzív osztályon kezelik, állapota súlyos. Azt egyelőre még nem döntötték el az orvosok, hogy kioperálják-e az életfontosságú szervek közelében lévő tűket.

A gyerek mostohaapja bevallotta, hogy ő szúrta tele a gyereket a tűkkel - közölte az ügyben indított nyomozást vezető rendőrtiszt az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A férfi szeretőjének biztatására hajtotta végre a fekete mágia szertartást, hogy így álljon bosszút feleségén - közölte Helder Fernandes Santana.

A tűkkel teleszurkált gyereket vasárnap vitték a Brazília észak-keleti részén lévő Barreiras egyik kórházának intenzív osztályára, miután többször hányt és gyomorfájdalmakra panaszkodott. A röntgen 50 varrótűt mutatott ki a testében, az egyik például kilyukasztotta a tüdejét is. Az orvosok képtelenségnek tartották, hogy a gyerek nyelte le a tűket, ezért értesítették a rendőrséget.

A kórház szóvivője az AFP-nek nyilatkozva elmondta, hogy a fiú eszméleténél van, de állapota súlyos. Kelly Bessy elmondta, hogy az orvosok még nem döntettek arról, hogy eltávolítsák-e a fontos szervek közelében lévő tűket. "A műtét lehet, hogy nagyobb kockázatot jelent, mint bent hagyni a tűket" - fogalmazott.

 

(update2)

 


Brazil orvosai úgy döntöttek, hogy megműtik azt a kétéves kisfiút, akit mostohaapja szúrt tele varrótűkkel egy fekete mágia szertartás keretében.
A gyereket kezelő kórház pénteki közleménye szerint az orvosok az ultrahang-vizsgálat értékelésekor megállapították, hogy azonnali beavatkozásra van szükség, így most megpróbálják eltávolítani a fiú szívének és tüdejének közelében lévő tűket, amelyek veszélyeztetik a gyerek életét.

"Több szerve is érintett, és fennáll a fertőzés kockázata is. De maga az eljárás is életveszélyes" - mondta a salvadori Ana Neri kórház vezetője, Francisco Reis. Ebbe az intézménybe csütörtökön szállították át a gyereket, akit előzőleg Barreiras város kórházának intenzív osztályán kezeltek. A salvadori kórház azt is bejelentette, hogy nagyjából harminc tűt találtak a gyerekben a korábban nyilvánosságra hozott ötvennel szemben.

A gyerek nevelőapját szerdán tartóztatta le a brazil rendőrség. A 30 éves férfi kihallgatása során bevallotta, hogy ő szurkálta tele a gyereket a tűkkel, szeretője biztatására. Úgy akart ugyanis bosszút állni feleségén, hogy egy rituálé során naponta két-három tűt a gyerekbe szúrt. A fiú anyja akkor vitte kórházba a gyereket, amikor hasi fájdalmakra és hányingerre panaszkodott.

 

(update3)

 

Javul annak a kétéves brazil kisfiúnak az állapota, akit nevelőapja bosszúból szurkált tele tűkkel. A gyerekre még újabb műtétek várnak a héten.
tuszuras1

Az orvosok ötórás műtét során eltávolították a legveszélyesebbnek tartott tűket, amelyek a tüdőben és a szív közvetlen közelében voltak. A kisfiú testéből 5 centiméteres tűket szedtek ki. A gyerek hasüregéből és gerincéből a soron következő - vélhetően szerdai - operáció alatt veszik ki a tűket - tájékoztatott a salvadori kórház.

A hatóságok szerint a gyerek 30 éves volt nevelőapja, Roberto Carlos Magalhaes bevallotta, hogy szeretője hatására szúrta a több tucat varrótűt a kisfiú testébe. A férfi és új szeretője a fiún keresztül akart bosszút állni annak anyján. Mind Magalhaest, mind pedig a feketemágiát művelő szeretőjét, Angelina Ribeiro dos Santost őrizetbe vették, de a tömegek haragja miatt egyelőre meg nem nevezett helyen tartják fogva.
Közben az egyik tévécsatornának sikerült megszólaltatnia a fogdában ülő férfit, aki az üggyel kapcsolatos borzasztó részleteket tárt a közönség elé. Elmondta, hogy meg akarta ölni a fiút, hogy ezzel álljon bosszút volt feleségén. A kőművesként dolgozó férfi vízzel kevert borral részegítette le a gyermeket, majd belenyomta a tűket a kisfiúba, akit szeretője fogott le. "Egy hónapon át hetente kétszer, háromszor csináltam ezt" - mondta a Globo TV-nek nyilatkozva.

A kisfiú túlságosan is kába volt a bortól ahhoz, hogy sírjon, mialatt beleszúrták a tűket. Miután azonban kitisztult a tudata, hatalmas fájdalmat érzett. "Azt hittem, a tűk elvégzik a dolgukat, és végeznek a gyerekkel. Ez volt a módja, hogy anélkül öljem meg, hogy bárki rájönne" - számolt be a férfi.
hirdetés

A kisfiú azonban szólt fájdalmáról az anyjának, aki december 10-én kórházba vitte őt. A Röntgen-felvételek hozzávetőleg 30 tűt mutattak ki a gyerekben. Súlyos állapota miatt a fiút a múlt hét második felében helikopteren Salvador városába szállították, ahol sokkal nagyobb és jobban felszerelt kórház fogadta őt. A gyerek azóta is ott fekszik.
A brazilokat megdöbbentette az ügy, a kórház szóvivője szerint az emberek karácsonyi ajándékokkal árasztják el a kisfiút, állapota felől érdeklődnek, sokan pedig felháborodásuknak adnak hangot, amiért valaki ilyen szörnyűségre vetemedett.

 

(update4)

 

 

Brazil orvosok szerdán újabb műtétet hajtottak végre azon a brazil fiún, akinek testébe 31 varrótűt szúrt mostohaapja, egy fekete mágia szertartás részeként - közölte a fiút kezelő kórház.

A kétéves gyerekből 14 tűt vettek ki, és még egy műtét vár rá. Közben a rendőrség gyilkossági kísérlet miatt vádat emelt a fiú mostohaapja és annak szeretője ellen.



A fiú második tűeltávolító operációja majdnem három órán át tartott, és sikeres volt - közölte a gyereket kezelő Ana Nery kórház szóvivője. A sebészek 14 tűt vettek ki a fiú testéből, amelyek a májába, a húgyhólyagjába és a beleibe fúródtak. A múlt pénteken végrehajtott első műtét alatt négy rozsdás fémtűt vettek ki, amelyek a szívét és a tüdejét veszélyeztették.



A kétéves fiúra, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, már csak egy műtét vár, amelyet a jövő héten végeznek majd el - közölte a kórház. Akkor két tűt vesznek ki, amelyek a gerinc közelében vannak. A többi tűt bent hagyják a testében, mert nem jelentenek veszélyt a fiúra.



A fiúba mostohaapja, a harmincéves Roberto Carlos Magalhaes szúrta a tűket. Elmondása szerint feleségén akart bosszút állni azzal, hogy megöli a gyereket. Tettét szeretőjének biztatására hajtotta végre. A rendőrség gyilkossági kísérlet miatt emelt vádat ellenük.


 

 

MTI - Index - Hírszerző

Az eredeti New York Post cikk

Címkék: horror valóság brazília valosag

A bejegyzés trackback címe:

https://lugosibela.blog.hu/api/trackback/id/tr311603432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.28. 00:18:12

A feketemágia is egy "tiszteletre méltó" hit. Betegség.

parakovacs · http://lugosibela.blog.hu/ 2009.12.28. 15:45:15

Mint minden vallás, bizony, ez is rendkívül káros...
süti beállítások módosítása