Vlad the Impaler

2010.03.27. 10:02 paulkemp

 

A Kasabian sokáig az Oasis farvizén evezett, de mostanra már beküzdötték magukat a mainstreambe, és lassan a brit gitárzene egyik zászlóshajójának számítanak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nemrég ők mutathatták be az angol labdarúgó válogatott VB-mezét. Nemsokára itthon is fellépnek a Szigeten. Tavaly jött ki új koncept albumuk, a (megjegyezhetetlen című) West Ryder Pauper Lunatic Asylum. Ennek első, nem hivatalos single-je a Vlad the Impaler volt, amit ingyenesen le lehetett tölteni az együttes weboldaláról. Ehhez készült is egy jópofa videoklip, amit Richard Ayoade rendezett. Ő a Kockafejek (The IT Crowd) című sorozatból lehet ismerős, ahol az egyik fő karaktert, Moss-t alakította.

 

 

A klip főszereplőjét, Noel Fieldinget szintén a Kockafejekben láthattuk, ahol egy apróbb, de emlékezetes mellékszerepet játszott el (Richmond), egyébként pedig az Angliában népszerű, Magyarországon szinte ismeretlen The Mighty Boosh főszereplője. A videó a 70-es, 80-as évek olasz horrorfilmjeinek stílusában készült, ahol Vlad Tepes húz karóba mindenkit, aki az útjába akad. A koncepció kellően beteg, a megvalósítás stílusos, véres, és mindenekelőtt vicces, kultgyanús.




 

madcows

 

Címkék: zene horror kasabian vlad the impaler

A bejegyzés trackback címe:

https://lugosibela.blog.hu/api/trackback/id/tr261872322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ungabunga · http://hatter24.hu 2010.03.27. 14:10:27

Elég sok infot tudtam meg. Mondjuk a zene nem annyira gyün be

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.03.27. 14:26:34

@Ungabunga: hat ez az uj abumuk a tobbihez kepest elegge formabonto volt, ajanlom, hogy hallgass bele az ezelotti szamaikba is, ez pl elegge ismert:
www.youtube.com/watch?v=9l4SY8r4HHw

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.03.27. 15:50:25

Van egy targoviste-i banda, akiket szintén megihletett Vlad. Egész albumot írtak róla. Mondjuk románul tolják, ami biztos egyeseket visszatart.

www.youtube.com/watch?v=a8PEVV6tt14
süti beállítások módosítása