Démonok éjszakája (Night of the Demons, 1988.)

 

 

A kísértetházakat és az ördög éjszakáját a horror nagyon kedveli. Kevin Tenney mostanában a magyar DVD-piacra kerülő filmjében semmit nem bíz a véletlenre, mindkettőt belepakolja igazán kellemes, tinédzseres-ölős-kefélős alkotásába.

 

 

A Démonok éjszakája lényegileg semmilyen újdonságot nem hoz, de az ismert panelekből nagyon hangulatos, szexuálisan túlfűtött vérfürdőt hoz össze. Az időpont az év egyetlen olyan éjszakája, amikor a szellemek és a démonok szabadon járhatnak-kelhetnek a mi világunkban. A főhősök a testi gyönyörökkel szorgalmasan ismerkedő középiskolások, akik az adott estét egy városszéli, roppant rossz hírű házban akarják eltölteni. (Az épület hírhedtségét egy belekből font kosárban talált telepesnek köszönheti, valamint előző lakójának, aki előbb egész családját, majd önmagát is kizsigerelte). Természetesen az időpontnak megfelelően a tinik nem csupán hímszemet gyönyörködtető meztelenkedéssel és táncolással múlatják az időt, hanem egy jófajta szeánsszal is. Utóbbi hatására persze a pincében szunnyadó Gonosz munkába lép, így gimiseink rövidesen egy fogócska kellős közepén találják magukat. A kérdés ezúttal nem úgy szól, ki lesz a következő fogó, hanem hogy ki éli túl a bulit.


 

Sam Raimi hatása egy pillanatra sem tagadható, hiszen a film bőven merített a Gonosz halottból (The Evil Dead, 1981), melyhez ügyesen keverte a Pomádé (Grease, 1978) piros tizennyolcas elemeit. Azaz akad itt minden, mi szem-szájnak ingere: igazi ördögi balett-betét, dugás démonnal (szemkinyomással egybekötve), „lovagló nő” nyakának kitekerése, no meg egy klassz kis final girl.
Az alkotás tehát rendben van, a látvány meg kifejezettem jól sikerült: remek maszkok, és néhány igazán gyomorforgató jelenet. Utóbbiaknál a kamera nem néz félre, ahogy a pucér kebleket, a szőrmók puncikat is egyenesben veszi. A színészek hozzák a kötelező, sikongós beszarást, a másik oldalról pedig a maszkok mögé rejtőző őrületet és kegyetlenséget.
A Démonok éjszakája sikerének köszönhetően két további, kétséges értékű folytatása is született a filmnek. Az Ultrafilmnek hála a trilógia első darabját most már DVD-n is megvehetjük. Igaz, az angol és a magyar hangsávon kívül csupán egy eredeti előzetest tartalmaz a korong – de hát egy ezresért mit is várnánk még a remek borzongáson kívül.

 

paulkemp

Címkék: film horror dvd kevin tenney a démonok éjszakája night of the demons ultrafilm

A bejegyzés trackback címe:

https://lugosibela.blog.hu/api/trackback/id/tr751809125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parakovacs · http://lugosibela.blog.hu/ 2010.03.04. 20:51:49

A legnagyobb tisztelet hangján, de megjegyezném, hogy aki ingyen akarja itt hirdetni a szaros kis online vállalkozásait, arra ráküldjük a térbefúró barátunkat, aki kétszáz euróért bárkit megcsinál, miközben a családot a radiátorhoz bilincseli, hogy nézzék.

Szeptim 2010.03.04. 23:03:23

@parakovacs bemutatja:
a v*szb*j*r*t.*rg -os alakról van szó? Gyanús hogy nem tiltották még le az accountját a blog.hu-sok.

Ha az "análfűrész"-re értetted, azt azért írtam, mert a címlapos ajánló szövegében benne volt, de itt a posztban nem.

parakovacs · http://lugosibela.blog.hu/ 2010.03.05. 00:08:49

ja, volt itt orgozás, aztán megjelent valami olcsó vásárlási lehetőség, amitől elborult az agyam...
análfűrész csak bónusz volt az index olvasóinak :D

parakovacs · http://lugosibela.blog.hu/ 2010.03.05. 10:16:33

@kapujanincs: a térdbefúrót csak végső esetben... addig - a blog jellegéhez híven - csak térbe fúratunk...
süti beállítások módosítása